اسایش و راحتی امروز حاصل رنج و زحمت دیروز است.(کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

ادویه ترشی چیست ؟ + روش تهیه ادویه ترشی

ادویه ترشی چیست ؟ + روش تهیه ادویه ترشی

http://em-esf.ir/wp-content/uploads/2016/12/14726401428608-irannaz-com.jpg

مواد لازم برای ادویه ترشی

 

گلپر ۱۰ قاشق چایخوری (پودر)
پودر تخم گشنیز   ۵ قاشق چایخوری
 دارچین   ۱ قاشق چایخوری
پودر زیره سبز  ۲ قاشق چایخوری
جوز هندی ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز  ۱ قاشق چایخوری
رازیانه  ۱ قاشق چایخوری (پودر)
 سبزی  ۲ قاشق چایخوری (به نسبت مساوی از مرزه، ترخان، گشنیز و نعنا خشك)

 

طرز تهیه ادویه ترشی

 

به ادویه ترشی در صورت تمایل می توانید مقداری نمك اضافه كنید

۱- برای تهیه ادویه ترشی ابتدا تمام ادویه های نام برده شده را جداگانه در آسیاب بریزید تا كاملا به حالت پودر در بیایند.

۲- مواد پودر شده را با هم مخلوط كنید و داخل تابه بریزید و تقریبا ۲ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا عطر آنها كمی آزاد شود.

۳- ادویه ترشی آماده شده را داخل ظرف در داری داخل جای تاریك و خشك قرار دهید.

http://em-esf.ir/wp-content/uploads/2016/12/hou15310.jpg

نكاتی درباره تهیه ادویه ترشی

● در صورت تمایل می توانید به ادویه ترشی مقداری نمك اضافه كنید.

● می توانید مقدری ادویه گرام ماسالا هم به ادویه ترشی اضافه كنید.

● این ادویه ترشی را می توانید برای انواع ترشی و شور مورد استفاده قرار دهید.

http://em-esf.ir/wp-content/uploads/2016/12/147264013815638-irannaz-com.jpg

طرز تهیه ادویه ترشی:

روش اول: برای تهیه ادویه ترشی، میبایست کاری اعلا را با مقداری دانه گشنیز ـ مقداری سیاه دانه و مقداری گلپر کوبیده مخلوط کرد و هنگام درست کردن ترشی با سرکه داخل ظرف بریزیم. باید توجه داشت که هر چه ظرف ما کوچکتر باشد باید ادویه کمتری در ظرف ریخت. مثلاً برای تهیه یک ظرف سه لیتری ترشی، استفاده از دو قاشق ادویه کافیست.

روش دوم:

پودر گلپر ۱۰ قاشق چایخوری . پودر تخم گشنیز ۵ قاشق چایخوری . دارچین ۱ قاشق چایخوری

پودر زیره ۲ قاشق چایخوری . جوز هندی ۱ قاشق چایخوری . فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری

پودر رازیانه ۱ قاشق چایخوری . سبزی معطر ( مرزه.ترخون.گشنیز.نعناع ) ۲ قاشق چایخوری

طرز تهیه : تمام مواد را با هم مخلوط کنید و به مقدار لازم درون ترشی بریزید.

 بوعلی    boali  گیاهان دارویی    داروهای گیاهی    طب سنتی   طب اسلامی  

استفاده از گشنیز و شونیز ( سیاه دانه ) در تهیه ترشی لیته و بادمجان :

یکی از مواردی که باید در تهیه برخی ترشیجات مانند ترشی لیته و ترشی بادمجان مد نظر قرار گرفته شود استفاده از دانه گشنیز و سیاه دانه میباشد.

مخلوط کردن این دو در ترشی طعم آنرا بسیار مطلوب و دلچسب میکند. استفاده از سیر خلال شده و گشنیز سبز توصیه میشود.

مصرف گلپر در آشپزی :

گلپر از مواد لازم برای تهیه ادویه ترشی است

 استفاده از گلپر در ادویه ترشی خواص زیادی دارد در واقع ترشی كه با برگ و ساقه نوع خوشبوى اين گياه درست مي ‏شود، ضد عفونى كننده معده بوده و براى معالجه كم اشتهايى و از بين بردن اخلاط غليظ معده به كار م ‏رود. همچنین گلپر غذا را نرم مي‏ کند و بوى دهان را بر مي‏ گرداند، مقوى معده بوده و بلغم را از بين مي‏ برد. اشتها را بر مي ‏انگيزد و مقوى‌ هاضمه مي‏ باشد.

با ساقه و برگ آن ترشى گلپر درست مي‏ كنند. گلپر بادشكن بوده، نفخ و ناراحتى‌هاى دستگاه‌ هاضمه را از بين مي ‏برد. اين گياه ضدعفونى كننده بوده و پادزهر سموم است. ضد تشنج، ضد كرم و ضد حشرات نيز مي باشد.

تذکر

– مقدار خوراک مجاز پودر دانه گلپر چهار گرم است.

– مصرف مقدار زیاد گلپر سبب سقط جنین می شود. از این رو زنان باردار در خوردن زیاد آن مجاز نیستند و در تهیه ادویه ترشی نیز نباید بیش از اندازه از آن استفاده کرد.

ادویه ترشی