کسی را که به تو شنا یاد داد، غرق مکن.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

آموزش چند مدل طرز تهیه خورش به | خورشت بهی

آموزش چند مدل طرز تهیه خورش به | خورشت بهی

خورش به ,طرز تهیه خورش به

دستور غذای خورشت به برای اغلب خانمها و کسانی که در آشپزی دستی بر آتش دارند، ساده است به طوری که برخی از آنها انواع خورشت به را می توانند بپزند. معمولا خورش به با آلو پخته می شود.

در مورد گوشت برای خورشت به، بنا به سلیقه خودتان می توانید خورش به با مرغ بپزید و یا خورش به با گوشت. ما در این مقاله برای شما دستور تهیه خورشت به را در نظر گرفته ایم که امیدواریم مورد پسندتان قرار گیرد.


دستور تهیه خورشت خوشمزه با میوه “به”

مواد لازم برای درست کردن خورش به

مواد مورد نیاز میزان لازم
میوه به  ۳ عدد متوسط و تازه
گوشت ۲۵۰ گرم
آلو خورشتی ۸ الی ۱۰ عدد
پیاز ۱ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی  ۲ قاشق غذا خوری
لپه نصف پیمانه در صورت تمایل
آبلیمو مقداری در صورت تمایل

نکته : این مواد لازم که گفته شده اند برای ۴ نفر کافی است. می توانید به دلخواه مواد را کم یا زیاد کنید.

مراحل درست کردن خورشت به

در گام اول از پخت این خورش اصیل ایرانی، ابتدا پیاز ها را ترجیحا  به شکل درشت خورد کرده و در مقداری روغن سرخ کنید. سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت برگردد، با پیاز آن را تفت دهید. بعد از تفت دادن گوشت و پیاز با هم رب گوجه فرنگی و مقداری زردچوبه بریزید و با هم تفت دهید تا رنگ رب باز شود. سپس آب را روی گوشت بریزید و اجازه دهید روی شعله ملایم به آرامی بپزد.

در مرحله بعد میوه به را به شکل دلخواه خورد کنید. ما پیشنهاد می کنیم که به را مکعبی شکل خرد کنید و در روغن تفت دهید. حتما حرارت خورش به ملایم باشدف در غیر این صورت به می سوزد و خورش تان طعم تلخی می گیرد.

زمانی که به در اثر تفت دادن تغییر رنگ پیدا کرد ، آن هارا به مواد اضافه کنید.

در این فرصت  که گوشت می پزد، آلو ها را به خوبی شسته و در یک ظرف آب ولم بخیسانید، پس از ۱۰ دقیقه که از پخت مواد گذشت، آلو را به خورشت اضافه کنید. دقت داشته باشید که آلوها خیلی نرم نشوند. چنانچه از آلوی شیرین استفاده می کنید، برای این که خورشت شما خیلی شیرین نشود، یک قاشق آبلیموی تازه در آخر پخت به خورشت اضافه کنید.

برخی طعم لپه را در این خورش دوست دارند، اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، می توانید در زمان درست کردن این خورشت لپه نیپخته شده هم بریزید یا این که می توانید در زمان تفت گوشت و پیاز لپه هم به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا با گوشت بپزد.


آموزش درست کردن خورشت به اصفهانی

مواد لازم برای تهیه خورش به اصفهانی

مواد مورد نیاز میزان لازم
پیاز متوسط  یک عدد
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
میوه به ۳۰۰ گرم
آلو خورشتی ۱۰  الی ۱۲ عدد
شکر یک قاشق غذاخوری
آبلیمو یک قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده یک دوم پیمانه
روغن به مقدار لازم
نمک ، فلفل، پودر سیر و دارچین به میزان دلخواه

نکته : مواد لازم گفته شده برای ۵ نفر کافی است و شما می توانید به دلخواه مقدار مواد را کم یا زیاد کنید.

مراحل تهیه خورشت به اصفهانی

در مرحله اول از پخت،گوشت را به قطعات دلخواه خوردکنید. پیشنهاد می کنیم که گوشت را طوری خورد کنید که نه زیاد قیمه ای باشد و نه زیاد قرمه ای، سعی کنید به شکل لقمه ای گوشت را قطعه قطعه کنید. در مرحله بعد کمی گوشت را با حرارت ملایم تفت دهید. تفت دادن گوشت را به حدی انجام دهید که آب گوشت کشیده شود و به اصطلاح به جلزو ولز بیفتد. در ادامه میوه به را از قبل شسته و پوست گرفته و به اندازه حبه قند درشت خورد کنید.

نکته: برای این که قطعات میوه به سیاه نشود، مقداری آبلیمو به آنها بزنید.

در مورد خواص میوه “به” بیشتر بدانید

در مرحله پخت از خورش به، پیاز را هم به شکل خلالی خورد کنید، سپس در مقدار کمی روغن تفت دهید تا حدی که پیازها طلایی رنگ شوند. به این مرحله که رسید، گوشت را به پیاز سرخ شده اضافه کنید. سپس مقداری پودر سیر و فلفل سیاه را هم اضافه کنید تا بوی زهم گوشت از بین برود. لازم است که گوشت و پیاز را با ادویه خوب تفت دهید. بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، مقدار کمی زردچوبه هم به آن بیفزایید.

زردچوبه باعث می شود تا طعم گوشت خورشت شما لذیذ تر شود.در مرحله بعد، ۱  لیتر آب در ظرف گوشت بریزید تا گوشت همراه با پیاز و ادویه جاتِ تفت داده شده به آرامی بپزد. بعد از این که گوشت پخته شد، در ظرف دیگری رب گوجه فرنگی را هم در مقداری روغن تفت دهید و به گوشت پخته شده اضافه کنید. در این مرحله می توانید دارچین ، آلو بخارا ومیوه به خرد شده را اضافه کنید تا با هم بپزند و خورش معطر و خوشمزه می شود.

نکته: چنانچه آلوها سفت باشند می بایست یکی دو ساعت قبل از پخت، آنها را بخیسانید تا نرم شوند و طعم بهتری داشته باشند. اگر تمایل دارید که خورشت به شما طعم ملسی داشته باشد، می توانید به خورش به، یک قاشق شکر هم اضافه کنید.

در اواخر زمان پخت به خورشتان زعفران دم کرده اضافه کنید تا عطر و طعم غذا عالی شود. اجازه دهید نیم ساعت خورش روی حرارت بماند، بعد از گذشت این زمان، خورشت جا افتاده و باید از روی حرارت بردارید، چنانچه ظرف خورشتان بیشتر روی شعله بماند، میوه به له می شود و ظاهر و طعم خورشت شما خوشایند نیست.

به همین راحتی خورشت به اصفهانی آماده شده و شما می توانید آن را با برنج سرو کنید. نوش جان!


نکات مهم در پخت “خورش به”

۱- به شکل اصیل، این خورشت طعم شیرینی دارد، اما اگر شما طعم ملس یا ترش را می پسندید، می توانید با استفاده از آلو های ترش طعم خورشت به را به سلیقه تان نزدیک کنید.

۲- همانطور که می دانید میوه به یک میوه نسبتا سفت است پس لازم است تا بگذارید که این میوه در هنگام پخت به خوبی نرم شود.

۳- ریختن رب گوجه فرنگی در این خورشت، یک کار اختیاری برای تغییر رنگ خورشت است. شما می توانید رب را از مواد اولیه حذف کنید.

۴- این خورشت را می توانید هم با نان و هم با برنج سرو کنید.

۵- یکی از مهم ترین نکات در تهیه خورشت به که معمولا جزو فوت و فن کوزگری است، کم بودن آب خورشت نسبت به مواد آن است. پس در ریختن مقدار مناسب آب دقت داشته باشید و بگذارید تا خورش به خوبی جا افتاده و غلیظ شود.


مطالب مشابه : طرز تهیه خورشت خلال بادام خورشت فسنجان و طرز تهیه عدسی