اتحادتان را در تمام زندگی حفظ کنید تا همیشه پایدار و سرافراز باشید.(کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

خواص انجیر برای کاهش وزن ، لاغری و مو + مضرات انجیر

 

خواص انجیر برای کاهش وزن ، لاغری و مو + مضرات انجیر

از آنجایی که تصور می شود خوردن انجیر و استفاده از ماسک انجیر آبرسانی به مو، تقویت آن را به دنبال دارد و همچنین باعث افزایش رشد موها می‌شود، از انجیر به خاطر ترکیبات خاص موجود در این میوه در تهیه بسیاری از شامپوها، نرم‌کننده‌ها و ماسک‌های مو استفاده می‌شود.

واقعیت آن است که در مورد اثرات انجیر برای سلامت موها پژوهش خاصی انجام نگرفته است اما برخی شواهد نشان دهنده این مطلب هستند که بعضی از ویتامین‌ها و مواد معدنی در ترکیبات انجیر حفظ سلامت و زیبایی موها را به دنبال دارد.

خواص انجیر برای کاهش وزن و لاغری

محققان در مورد ریزش مو و علل موثر بر این مشکل یک مطالعه ای انجام دادند و در آن  به بررسی نقش زینک و مس در ریزش مو متمرکز شدند. این محققان گفتن که به ‌نظر می‌رسد که کمبود زینک و مس باعث ریزش مو در فرد می ‌شود. بر مبنای نتایج این مطالعه ریزش مو ممکن است با کمبود زینک مرتبط باشد. در مورد زینک برای مو باید بدانید که زینک به ترمیم فولیکول مو سرعت می‌بخشد. اما نقش کمبود مس در ریزش مو تاکنون از نظر علمی مورد تایید قرار نگرفته است.

یک مطالعه‌ دیگر در مورد نوع تغذیه‌ زنانی که در دوران یائسگی به ریزش مو مبتلا می شوند انجام گرفت که در آن نشان داده شد چندین ماده‌ مغذی موجود در ترکیبات انجیر حفظ سلامت مو را به دنبال دارند که در ادامه لیست آنها را آورده ایم :

  1. زینک
  2. مس
  3. سلنیوم
  4. منیزیم
  5. کلسیم
  6. ویتامین‌های گروه B
  7. ویتامین C

همه این عناصر گفته شده در انجیر موجود هستند و در نتیجه زیبایی موها را به دنبال دارند. اگر دچار سفیدی زودرس مو هستید توصیه می کنیم که انجیر بخورید چرا که این میوه از سفید شدن زودرس مو پیشگیری می کند. در واقع انجیر برای حفظ رنگ طبیعی مو دارای خواص زیادی است. این نکته مهم را به یاد داشته باشید که این میوه سرشار از مس است و مس هم یک ماده‌ معدنی به شمار می رود که مانع از سفید شدن زودرس موها می‌شود.

خواص انجیر برای یبوست

یکی از مشکلات گوارشی یبوست است که برخی از افراد به آن مبتلا هستند و ما در این مقاله از پارسی نو به شما می گوییم که انجیر یک راه درمان طبیعی برای رفع یبوست است. در این مورد باید بدانید که هر ۳ عدد انجیر به طور تقریبی دارای ۵ گرم فیبر است. این میزان بالای فیبر باعث می شود تا عملکرد روده سالم و منظم باشد و عملکرد روده ‌ای منظم و سالم باعث پیشگیری از بروز یبوست می شود.

در مورد خواص فیبر برای دستگاه گوارش باید بدانید که فیبر باعث افزایش حجم مدفوع می‌شود و به همین علت هم نه ‌تنها از بروز یبوست پیشگیری می‌کند، بلکه اسهال را درمان می کند و حرکات روده‌ای ناسالم یا نامنظم را نیز بهبود می بخشد.


خواص انجیر برای کاهش وزن و لاغری

اگر اضافه وزن دارید و یا رژیم لاغری را در پیش گرفته اید تا به تناسب اندام برسید، ما به شما توصیه می کنیم تا انجیر بخورید. چرا که فیبر موجود در انجیر کاهش وزن قابل مشاهده ای را به دنبال خود دارد و به همین علت است که مصرف این میوه به افراد چاق پیشنهاد می‌شود.

نکته : به یاد داشته باشید که کالری زیاد انجیر به ویژه زمانی که با شیر مورد مصرف قرار می گیرد، باعث افزایش وزن می‌شود. مطمئن باشید که مصرف چند عدد انجیر برای دریافت مقدار مواد مغذی توصیه‌شده کفایت می کند و نیازی به زیاده روی در مصرف انجیر نیست.

خواص انجیر برای کلسترول

کلسترول یکی از مشکلاتی است که اگر در مورد آن سهل انگاری شود خطرات قلبی و عروقی را به دنبال خود دارد. برای پایین آوردن سطوح کلسترول، می توان انجیر را به برنامه غذایی اضافه کرد. در حقیق یکی دیگر از خواص انجیر همین مقابله با کلسترول بالای خون است.

در مورد فواید انجیر برای کلسترول باید بدانید که انجیر سرشار از پکتین است که یک فیبر محلول به شمار می رود. زمانی که فیبر در دستگاه گوارش به حرکت در می آید، در طول مسیر خود در روده، توده ‌های کلسترول اضافی را گردآوری کرده و آنها را به دستگاه دفع انتقال می دهد و به این طریق برای کلسترول بد خون سودمند است.

پکتین موجود در انجیر به‌عنوان یک فیبر محلول برای رفع یبوست هم خاصیت دارد چرا که حرکات روده را بهبود می‌بخشد. در حقیقت انجیر یکی از پرفیبرترین مواد غذایی شناخته شده است که به ‌عنوان ملین طبیعی بسیار فایده مند است.

این نکته را همیشه به خاطر داشته باشید که مصرف زیاد فیبر در رژیم غذایی، می تواند از بسیاری از بیماری‌های مرتبط با دستگاه گوارش از قبیل بیماری سرطان روده‌ی بزرگ یا کولون پیشگیری کند و در نتیجه مصرف آن برای سلامت عمومی‌ بدن‌ کمک کننده است.

خواص انجیر برای بیماری‌های قلبی بویژه برای عروق کرونر قلب

در ترکیبات انجیر خشک‌ فنول، امگا ۳ و امگا ۶ به میزان زیاد یافت می شود. این اسیدهای چرب باعث پیشگیری از خطر بروز بیماریهای عروق کرونر می شوند. این را هم باید بدانید که برگ‌ درخت انجیر روی تری‌گلیسیرید دارای اثر مهارکننده ای است و میزان آن را به طرز قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. گفتنی است که تری‌گلیسیرید یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماری ‌های قلبی به شمار می رود.

خواص انجیر برای درمان سرطان کولون

از آنجایی که انجیر سرشار از فیبر است باعث تنظیم حرکات روده‌ می شود و به همین علت هم به افزایش حذف رادیکال های آزاد کمک می کند و همچنین سایر مواد سرطان ‌زا به ویژه در کولون یا روده‌ی بزرگ را حذف می‌کند.

خواص انجیر برای سرطان سینه

مطالعات مختلفی نشان داده اند که فیبر موجود در انجیر برای پیشگیری از سرطان سینه سودمند است و می تواند حتی از بروز این بیماری به محو مناسب پیشگیری کند. این خاصیت انجیر به طور ویژه برای زنان یائسه مد نظر است چرا که به طور معمول تعادل هورمونی در این دسته از زنان پس از سن یائسگی با نوسان رو به رومی‌شود. از آنجایی که عملکرد دستگاه‌های بدن کاملا به هم مرتبط هستند، به هم خوردن تعادل هورمون‌های بدن تضعیف سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارند.

این عوانل در بدن دست به دست هم می دهند و توانایی آنتی‌اکسیدان‌ها را برای مقابله با رادیکال‌های آزاد که از عوامل اصلی بروز انواع بیماری سرطان به شمار می روند، را به صورت منفی تحت تأثیر قرار می‌دهند. پس باید انجیر را مورد مصرف قرار داد چرا که انجیر با تأمین فیبر لازم برای بدن باعث تقویت خط دفاعی بدن در مقابله با بیماری سرطان می شود.

خواص انجیر برای فشار خون

یکی از روشهای معمول که سدیم را وارد بدن می کند، از طریق مصرف نمک است. صد در صد شما هم می دانید که مصرف زیاد نمک و در مقابل کاهش میزان مصرف مواد خوراکی در بردارنده پتاسیم باعث بروز فشار خون بالا می‌شود. برای این منظور باید به انجیر توجهی ویژه داشت چرا که انجیر سرشار از پتاسیم است و در عوض دارای سدیم بسیار بالایی است.

از این رو است که انجیر یک  ماده غذایی مناسبی برای مقابله با اثرات مخرب پرفشاری خون محسوب می‌شود. همین خاصیت انجیر باعث شده است تا آرامش و تمدد اعصاب را به دنبال داشته باشد.

خوردن انجیر , مصرف انجیر

خواص انجیر برای برونشیت

یکی دیگر از مهمترین خواص انجیر درمان برونشیت است. برگ درخت انجیر دارای ترکیبات شیمیایی خاصی است که می توان با تهیه‌ دمنوش از آن برای درمان برونشیت بهره گرفت. این را باید بدانید دمنوش برگ انجیر برای تسکین بیماری‌ های تنفسی از قبیل برونشیت مورد تجویز قرار می گیرد. برگ درخت انجیر در این زمینه به حدی دارای خاصیت است که به ‌عنوان راه مناسبی برای جلوگیری و کاهش علائم بیماری آسم می تواند به خوبی مورد استفاده قرار گیرد.

 خواص انجیر برای مقاربتی

در برخی از مناطق جهان از جمله در شبه قاره هند از مزایای انجیر برای درمان انواع بیماریهای مقاربتی استفاده می شود.

در مورد چگونگی مصرف انجیر برای این نوع بیماریها باید گفت که مصرف این میوه به‌ شکل خوراکی یا به شکل موضعی کاهش علائم بیماری‌ های مقاربتی را به دنبال دارد. در این مورد که انجیر چگونه برای درمان مشکلات مقاربتی مفید است نیاز به انجام مطالعات زیادی هست.

 خواص انجیر برای اختلالات جنسی

مصرف انجیر از گذشته های دور برای درمان مشکلاتی از قبیل ناباروری مفید بوده است. انجیر همچنین برای درمان ناتوانی جنسی مردان یا اختلال نعوظ و دیگر اختلالات جنسی در آنها مفید است.

در برخی از مناطق جهان که از انجیر برای درمان اختلالات جنسی بویژه در مردان کمک گرفته می شود، اثر این میوه در این خصوص به بخش مهمی از اسطوره ‌شناسی و فرهنگ آن مناطق مبدل گشته است. به همین دلیل است که از انجیر به ‌عنوان یک مکمل جنسی یا باروری قدرتمند نام برده می شود.

برخی از محققان گفته اند که میزان اثرگذاری انجیر در قالب داروی تقویت‌کننده‌ی جنسی، یک بحث‌ مهم و حساس است. این محققان گفته اند که به احتمال زیاد مقدار زیاد ویتامین ‌ها و مواد معدنی که در ترکیب انجیر وجود دارند، افزایش ناگهانی انرژی و بنیه‌ بدن را به دنبال دارد که شاید همین تاثیرپذیری از انجیر با افزایش میل جنسی اشتباه در نظر گرفته شود.

این را باید در ادامه گفت که برای تقویت میل جنسی‌، ۲ تا ۳ عدد انجیر را یک شب بگذارید تا در آب خیس بخورند و صبح روز بعد آنها را میل کنید.

خواص انجیر برای استخوان

استخوان‌ های بدن از مهمترین اعضای بدن هستند که باید به سلامت و تقویت آنها دقت نظر داشت. متخصصان در این زمینه پیشنهاد کرده اند که انجیر را در برنامه غذایی باید گنجاند. چرا که انواع انجیرها غنی از کلسیم هستند و کلسیم هم یکی از مهم ‌ترین مواد معدنی برای تقویت استخوان به شمار می رود و به این ترتیب کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان را به دنبال دارد.

انجیر دارای فسفر هم هست و فسفر هم در ساخت و تقویت استخوان کمک کننده به شما می رود و به خاطر دارا بودن این  ترکیبات درصورت بروز آسیب یا تخریب استخوان‌ها، می تواند رشد مجدد آنها کمک کند.

خواص انجیر برای پیشگیری از دفع کلسیم در ادرار

از نظر علمی این یک واقعیت است که افرادی که حجم بالایی از سدیم را از طریق رژیم غذایی‌ خود دریافت می‌کنند، این احتمال در آنها وجود دارد که دچار مشکل دفع کلسیم در ادرار شوند. با خوردن انجیر و به علت دارا بودن میزان بالای پتاسیم می توان از خروج مواد از طریق ادرار را کنترل کرد. باید در این مورد بدانید که پتاسیم دفع کلسیم از بدن به طریق ادرار را به حداقل می‌رساند و در عوض خروج اسید اوریک و سایر سموم از بدن‌ را هموار می کند.

خواص انجیر برای دژنراسیون ماکولا

دژنراسیون ماکولا یک عارضه چشمی است که علت اصلی کاهش بینایی در افراد سالمند است. برای پیشگیری از بروز این مشکل چشمی، مصرف میوه‌هایی از قبیل انجیر بسیار کمک کننده است. در حقیقت انجیر در کمک به پیشگیری از بروز نشانه‌های رایج پیری سودمند است.

خواص انجیر برای گلو درد

وجود حجم زیادی موسیلاژ یا همان مواد لعاب ‌دار در میوه انجیر باعث بهبود گلودرد می شود و از گلو در مقابل درد محافظت می ‌کند. این خاصیت انجیر به خاطر طبیعت آرامش ‌بخش و تسکین‌دهنده آن است و شیره‌ های طبیعی انجیر، باعث کاهش درد و فشار روی طناب‌های صوتی می شود.

سایر خواص انجیر را بدانید

انجیر برای درمان سیاه‌ سرفه مفید است. این میوه قادر است آسم و دیگر اختلالات تنفسی سیار را درمان کند و یا علائم شان را به حداقل برساند. اگر به سلامت دستگاه گوارش تان اهمیت می دهید حتما انجیر مصرف کنید. مثلا برای درمان یبوست، سوء‌هاضمه، درد معده و سایر بیماری‌های روده‌ای انجیر خواصی شگفت انگیز دارد.

گفته شده است که مصرف انجیر برای پایین آوردن تب، مفید است. برای درمان گوش درد، درمان جوش، درمان آبسه و بیماری‌های مقاربتی نیز بسیار مفید است. گفته می شود انجیر به تنظیم PH بدن کمک می کند و این خاصیت انجیر به علت دارا بودن سطح بالایی از آلکان‌ها است. انجیر برای مقابله با رادیکالهای آزاد و آسیب های ناشی از آنها هم مفید است و این خاصیت انجیر از آن رو است که این میوه غنی از فلاونوئیدها و پلی‌فنول‌ها است که جزو آنتی ‌اکسیدان‌هایی به شمار می روند که با رادیکالهای آزاد توان مقابله دارند.

در نهایت هم باید بدانید که همه انواع انجیر دارای خاصیت  آرام ‌بخشی هستند و ملین‌ هم هستند در ضمن دارای چربی و قند کمی است. این را هم باید اضافه کرد که انجیر برای کبد نیز بسیار پر خاصیت است.


از مضرات انجیر هم بدانید

خوشبختانه تداخلات دارویی و آلرژی به انجیر گزارش نشده است و بنابراین می توان گفت هر فردی می تواند به تعداد مناسب در روز انجیر بخورد. اما انجیر نیز مانند مواد خوراکی دیگر از داشتن عوارض برای برخی از افراد مستثنی نیست و در ادامه این مقاله از پارسی نو به مهمترین این عوارض پرداخته ایم:

یک مطالعه در ۲۰۱۰ انجام گرفت که محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که افرادی که به شیره‌ خام کائوچو یا گرده‌ درخت غان یا توس آلرژی دارند، به احتمال قوی با مصرف انجیر هم دچار حساسیت شوند. گفتنی است که انجیرها در زمره خانواده‌ توت‌ها یا موراسه به حساب آمده اند.

این محققان گفتند در صورتی که فردی با خوردن میوه‌ های خانواده‌ توت‌ از قبیل جک ‌فروت، توت آمریکایی و سیب شکری دچار الرژی می شود به احتمال زیاد با خوردن انجیر هم حساسیت از خود نشان می دهد.

افرادی که داروهای رقیق کننده خون از قبیل وارفارین یا کومادین مصرف می کنند باید در خوردن انجیر احتیاز لازم را داشته باشند چرا که انجیر سرشار از ویتامین K است و این ویتامین هم یک غلیظ‌‌کننده‌ طبیعی خون به شمار می رود. در این مورد باید بدانید که انجیر خشک‌ و تازه هر دو سرشار از ویتامین K هستند.

پس بنا به نظر پزشکان این دسته از بیماران اگر انجیر را میل می کنند باید طوری برنامه ریزی کنند که ویتامین K بیش از اندازه معمول وارد بدن شان نشود.

در این مقاله بارها و بارها گفتیم که انجیر یک ماده غذایی ملین است و به خاطر این خاصیت اش برای درمان یبوست مفید است. اما به یاد داشته باشید که احتمال دارد مصرف بیش از اندازه انجیر باعث شل شدن مدفوع یا بروز اسهال در فرد شود. پس چنانچه بعد از خوردن انجیر به اسهال مبتلا شدید، میزان مصرف انجیر را پایین آورید.

کسانی که دچار کبد ضعیفی هستند خوردن انجیر به آنها توصیه نمی شود. این دسته از افراد انجیر را باید با گردو بخورند.

زیاده روی و افراط در خوردن انجیر، برای سلامت معده و چشم  خوب نیست و در صورت زیاده روی، خنثی کننده زیان آن، کرفس است.

خواص انجیر تازه , انواع انجیر

هشدار در مورد مصرف زیاد انجیر :

خوردن انجیر با میوه های اسیدی ز قبیل پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست و بهتر آن است که این میوه ها با همدیگر مورد استفاده قرار نگیرند.


خواص انجیر خشک

ما معمولا به انجیر خشک به عنوان یک خشکبار نگاه می کنیم و عادت نکرده ایم تا به عنوان یک رژیم غذایی آن را در نظر بگیریم. در ادامه این مقاله از پارسی نو برای شما از فواید انجیر خشک بیشتر صحبت کرده ایم.

۱- خواص انجیر خشک برای گوارش

انجیر خشک یکی از منابع غذایی است که سرشار از فیبر است. فیبر هم یکی از مهمترین ترکیباتی است که از بروز یبوست و سایر مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند؛  در مورد درمان یبوست با انجیر خشک باید بدانید که انجیر به عنوان یک ملین طبیعی دارای شهرت زیادی است.

۲- خواص انجیر خشک برای لاغری

انجیر خشک دارای مقدار کالری کمی است و در حقیقت یکی از مهمترین خواص آن به شمار می آید. به تین ترتیب اگر انجیر خشک را در میان وعده مصرف کنید چند کیلو کاهش وزن خواهید داشت.

۳- خواص انجیر خشک برای فشار خون

بالا رفتن فشار خون ناشی از بالا رفتن سطح سدیم در بدن است که با مصرف نمک این اتفاق می افتد. در حقیقت زمانی که تعادل پتاسیم و سدیم به هم می ریزد، فشار خون بالا می رود. برای رفع این مشکل و ایجاد تعادل، انجیر خشک بهترین عملکرد را دارد. این را باید بدانید که یک عدد انجیر خشک در بردارنده ۱۲۹ میلی‌گرم پتاسیم و ۲ میلی‌گرم سدیم است.

۴- انجیر خشک منبع مهم آنتی‌ اکسیدان

انجیر خشک دارای طعمی شیرین و دلچسب است و البته سرشار از آنتی‌اکسیدان هم هست؛ جالب است بدانید که حجم آنتی‌اکسیدان موجود در انجیر خشک به مراتب از انجیر طبیعی بیشتر است.

در مورد میزان آنتی اکسیدان انجیر خشک باید بدانید که میزان این ترکیب در این نوع از انجیر در مقایسه با سایر میوه‌هایی که خواص آنتی‌اکسیدانی‌شان را به ویتامین C و ویتامین E نسبت می‌دهند، آنتی‌اکسیدان  ‌های فنل باکیفیت ‌تری دارد. پس تا می توانید انجیر خشک را در رژیم غذایی تان بگنجانید.

۵- خواص انجیر خشک برای قلب

انجیر خشک با دارا بودن میزان آنتی اکسیدان فراوان می تواند رادیکال‌ های آزاد و اثرات آنها را از بین ببرد. رادیکالهای آزاد می‌توانند به عروق خونی آسیب وارد کنند و در نتیجه بیماری های قلبی را به دنبال داشته باشند. در این راستا مطالعه ای دیگر صورت گرفته است که در آن نشان داده شده است که انجیر خشک سطوح تری‌ گلیسیریدی را هم کاهش می دهد. تری‌ گلیسیریدی بالا باعث بروز بیماریهای قلبی می شود.

۶- خواص انجیر خشک برای سرطان

شاید به جرات بتوان گفت که آنتی اکسیدان موجود در انجیر خشک باعث شده است تا این ماده خوراکی دارای خواص بی نظیری باشد. از جمله این که انجیر خشک به خاطر دارای بودن آنتی اکسیدان می تواند از آسیب دی ‌ان ‌ای سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد پیشگیری کند. در مورد رادیکال‌های آزاد باید بدانید که آنها با تولید سلول‌های خطرناک این توانایی را دارند که به دی ‌ان ‌ای سلولی آسیب وارد کنند. به این ترتیب این میوه خشک می تواند از بروز بیماری سرطان پیشگیری کند.

۷- خواص انجیر خشک برای استخوان ‌ها

انجیر خشک سرشار از کلسیم است و به همین علت هم می‌تواند باعث بهبود تراکم استخوان و استحکام آنها شود. در مورد میزان کلسیم در انجیر خشک باید بدانید ۳ درصد کلسیم در هر عدد انجیر خشک وجود دارد.

 ۸- خواص انجیر خشک برای دیابت

بیماران مبتلا به دیابت هم می توانند انجیر خشک بخورند اما از آن جایی که ایم نوع از انجیر دارای میزان قند بالایی است توصیه می کنیم با پزشک خود مشورت کنید.

۹- خواص انجیر برای کم خونی

انجیر خشک دارای مقدار آهن زیادی است. به این ترتیب با مصرف انجیر خشک سطوح آهن در بدن تان بالا می رود و به افزایش سطوح هموگلوبین خون منجر می شود. آهن یک ماده‌ معدنی مهمی به شمار می رود که هموگلوبین را به سراسر بدن انسان منتقل می کند. پس انجیر خشک را به خاطر دارای بودن میزان زیاد آهن برای رفع مشکل کم خونی مورد مصرف قرار دهید.

۱۰- خواص انجیر برای مشکلات جنسی و باروری

از گذشته های دور در یونانیان باستان از انجیر به عنوان یک داروی تقویتی نیروی جنسی سود می برده اند. جالب است بدانید که در یونان باستان انجیر به عنوان یک میوه مقدس به شمار می آمده است که با باروری و عشق مرتبط بوده است.

برای تشویق به مصرف انجیر بخصوص انجیر خشک، همیشه به خاطر داشته باشید که انجیر تقویت باروری و رفع ناتوانی جنسی را به دنبال دارد چرا که سرشار از مواد معدنی، روی، منگنز، و منیزیوم است که همه اینها در مجموع برای بهبود سلامت باروری انسان نقش مهمی دارند.


مقالات مشابه : خواص خاکشیر چیست – فواید تخم شربتی و خواص زردچوبه